Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

Ültetés edényekbe, cserepekbe és virágtartókba

viagtartoBár a cserepekben nincs túl sok hely, ennek ellenére nagyon sok növény jól érzi magát a kevés földben is, feltéve, hogy megfelelő indulást és gondozást kapnak. Ezekbe az edényekbe nem csak virágokat, hanem cserjéket, sőt még kisebb fákat is ültethetünk.

A cserép alját a jó vízelvezetés miatt érdemes valamilyen cseréptörmelékkel, vagy kaviccsal kitölteni. Akár egy kevéske homokot is tehetünk az aljára, mivel ez is elnyeli a vizet a túlöntözéskor. Az ültetés közben csak az edény háromnegyed részéig töltsük meg tőzeggel, majd helyezzük bele a növényt és csak ez után töltsük teli. A locsolás megkönnyítése érdekében a perem és a föld között hagyjunk ki legalább 2,5 cm-es rést, így biztos nem fog túlcsordulni.

viagtarto gyongy kaspo

Amennyiben nagyméretű az edényünk, azt úgy tudjuk gyorsan és hatásosan megtölteni, ha kisebb évelő, illetve futónövényeket ültetünk bele, ezek ugyanis rövid időn belül túl fognak nőni a peremén.

Ha csak egyetlen növényt ültetünk, akkor az átültetéskor a réginél legalább kétszer nagyobb edénybe tegyük. Erre azért van szükség, mert akár 1-2 évig is lesz elegendő helye a gyökérnek terjeszkedni, így a növényünk zavartalanul fejlődhet. Ha eléri a végleges nagyságot, már nem kell nagyobb cserépbe tennünk, viszont a cserjéknek rendszeres metszésre, az évelőknek pedig szétültetésre lesz szüksége.

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek