Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

A kemencék felfűtése

haromkemenceRégen a kemencék felfűtése a nők feladata volt, melyhez szalmát használtak. Egy kenyérsütéshez 6-8 dugat szalmát égettek el, de előszeretettel használtak kukoricaszárat is, miután felizzott a tűz. Egy dugat szalma kb. 50×50 cm-es köteg volt. Napjainkban főképp száraz fát, ritkábban szenet használnak a felfűtéshez.

A kemencék felfűtéséhez akác vagy bükkfa a legjobb választás. Olyan fát érdemes választani, aminek a nedvességtartalma 20 százalék alatt van. Egy 10 százalék nedvességtartalmú fa fűtőértéke pl. kétszer jobb, mint az 50 százalékosé.

A kemencék felfűtési ideje a méretétől és a típusától függ. A vastag falú, épített kemencéknél általában 1-2 óra szokott lenni, míg mobil kemencében könnyen lehet olyan modellt is találni, ami kevesebb, mint 20 perc alatt felfűtődik.

Szeretne Ön is egy mobil kemencét a kertjébe? Akkor nézzen körül a Kerti-Áruda webáruházban, ahol számtalan méret és típus közül választhat!

grill-kemence retro-kemence modernkemence

 

Ha azt szeretnénk, hogy a kemencénk hosszú életű legyen, minden használat után tisztítsuk meg a parázstól. A felfűtésnél pedig figyeljünk arra, hogy a láng szépen, fokozatosan erősödjön. Ha hirtelen hőtágulás éri a kemencét, az károsíthatja azt.

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek