Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

Hogyan tisztítsuk meg a kerti szobrokat?

kulonleges-viragtarto-lanyA kerti szobrok az anyaguktól függetlenül rendszeres tisztítást igényelnek. A felületükön egy idő után felhalmozódnak a mohák, a por, illetve az esőzések által lerakódott ásványi anyagok. Rendszeres mosással viszont sokáig szépek maradnak.

Először sima vízzel próbáljuk megtisztítani a szobrot, mivel az anyagára ez a legkevésbé káros. Fontos, hogy bő vízzel mossuk le, ezért érdemes slagot használnunk ehhez. Ez után dörzsöljük le egy puha tiszta kefével a teljes felületet. Ügyeljünk arra, hogy ez a kefe semmiképp se tegyen kárt az anyagban. Végezetül öblítsük le ismét a szobrot úgy, hogy felülről haladunk lefelé.

Amennyiben a sima víz nem oldotta le az összes szennyeződést, akkor semleges pH értékű mosószeres oldattal tisztítsuk meg. Ehhez is használjunk puha kefét. Ha átdörzsöltük, alaposan öblítsük le a szobrot, mivel a mosószer maradványok károsíthatják az anyagát.

A Kerti-Áruda kínálatában több száz szobor közül választhat!

helene vizonto  kulonleges-viragtarto-lany

 

Ha kész vagyunk a tisztítással, hagyjuk megszáradni a szobrot. Érdemes tiszta időben elvégeznünk ezt a munkát, mivel a napfény sterilizáló hatással van a felületre, így kevésbé szaporodnak el rajta a későbbiek folyamán a mikrobák, illetve ezzel a penészesedést is meggátoljuk.

Amennyiben kőszobraink vannak, ahhoz soha ne használjunk sav alapú tisztítószereket, beleértve a citromot és az ecetet is, mivel ezek sérülést okoznak bennük (hiszen a sav feloldja az anyagukat).

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek