Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

Milyen szempontok alapján válasszunk szökőkutat?

szokokut-makkosHa az egzotikus növények és virágok látványa ellenére még mindig úgy érezzük, hogy hiányzik valami a kertünkből, semmivel sem tehetjük szebbé, mint egy szökőkúttal. Ráadásul többet nyújt a lenyűgöző szépségénél, mivel a csobogó víz megnyugtató hangjához semmi sem hasonlítható.

A választásnál először is döntsük el, hogy hová szeretnénk elhelyezni a szökőkutat. Ha falhoz, vagy valamelyik sarokba tesszük, akkor más stílust fog képviselni, ezáltal más hangulatot fog kelteni, mint ha a kert közepén állna. Ne feledje azt sem, hogy a kút szivattyúja elektromos árammal működik, ezért az aljzatot, illetve a vezetéket el kell rejteni, továbbá úgy kell megtervezni, hogy a kerti munkákban ne zavarjon.

A Kerti-Áruda webáruház Magyarországon egyedülálló szökőkút választékkal rendelkezik!

szokokut-makkos kancsos bajor

 

 

 

Figyeljünk oda a föld minőségére és keménységére is. Ha puha talajba helyezzük, akkor könnyen megdőlhet a szökőkút, így nem lesz biztosított az egyenletes vízáramlás. Ez azonban megfelelő alap kialakításával elkerülhető.

Döntsük el, hogy milyen típusú kerti szökőkutat szeretnénk. Két ismert fajtája létezik, a talpas, illetve a medencés. A talpas típust többnyire falak mellé szokták helyezni, még a medencéset a kert közepére, ahonnan több szemszögből is meg lehet tekinteni.

Mivel ez a kertünk dekorációs eleme lesz, ezért stílusában próbáljunk a kerti bútorokéhoz hasonlót keresni. Fontoljuk meg azt is, hogy milyen méretű kutat szeretnénk. Egy nagy szökőkút jobban néz ki egy nagyobb udvarban.

Ahhoz, hogy a látvány teljes legyen, a szökőkút köré érdemes telepíteni bokrokat, illetve kisebb méretű fákat. Sok helyen virágágyással is körbe veszik, egy kis bejáratot kihagyva.

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek