Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

A kerti szökőkút karbantartása

szokoutA kültéri szökőkutak ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Rendszeres karbantartás nélkül a színe kifakul és szürkévé válik, a benne lévő víz pedig elalgásodik.

Ásványi anyagok:
A szökőkút falára (illetve a benne lévő berendezésekre) egy idő után lerakódnak a vízben oldott ásványi anyagok. Ez ellen szűrőkkel védekezünk, azonban ez nem tudja teljesen megakadályozni a lerakódást, inkább csak lassítja. Megelőzhetjük, ha rendszeresen vizet cserélünk a kútban, illetve folyamatosan öblítsük azt. A lerakódást csak finom eszközökkel (pl. fogkefével) szabad eltávolítani. A vegyszerek használatát kerüljük.

A Kerti-Áruda webáruház Magyarországon egyedülálló szökőkút választékkal rendelkezik!

szokout noszokokut ketkorsos

makkos

Öregedés és repedések:
A hőmérséklet-változás, illetve a csapadék miatt egy idő után apró repedések jelennek meg a cement szökőkutakon. Ez a folyamat lelassítható megfelelő védőszerek használatával. A kialakult repedéseket is eltüntethetjük, ehhez vásároljunk gyorsan száradó epoxit, ami kb. 15 perc alatt megszilárdul és a legtöbb repedést jól elzárja.

Algák:
Az algásodás ellen algamentesítő szerekkel védekezhetünk. Ennek a hátránya viszont, hogy egy idő után tönkreteszi a szökőkút anyagát, ezért csak annyit használjunk belőle, amennyi feltétlenül szükséges. Itt is a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, azaz cseréljük minél gyakrabban a vizet.

Szivattyú karbantartása:
Egy idő után a szivattyúk piszkosak lesznek, akár el is dugulhatnak. A tisztításhoz használhatunk ecetet is, mely kíméletesebb a vegyszereknél, ráadásul minden háztartásban megtalálható.

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek