Miért érdemes a gáztűzhely helyett kemencében sütni?
Néhány évtizeddel ezelőtt szinte minden háznál megtalálható volt a kemence, napjainkra azonban már a legtöbb helyen felváltották a gáztűzhelyek. Gáztűzhelyen sütni-főzni kétség kívül kényelmesebb, mint egy kemencében, az elkészült ételek íze viszont össze sem hasonlítható egymással.
Nagyszüleink sokat tudnának mesélni, milyen is volt valójában a kemencés ételek íze. A kemencében nem csak kenyeret, illetve pogácsát süthetünk, hanem pizzát, húst, sőt bármilyen más főételt is. Amennyiben egy vendéglátó hely rendelkezik kemencével, garantált, hogy sok visszatérő vendége lesz.
Sokunkban felvetődhet a gondolat, hogy egy kemence építése túl sok költséggel jár, az építéssel járó kellemetlenségekről nem is beszélve. A mesteremberek összejárkálják a kertet, összekoszolják a járófelületet, ráadásul egész nap otthon kell lennie valakinek, hogy figyeljen rájuk.
Ma már azonban erre is van megoldás, ez pedig a mobil kemence! A mobil kemencék ugyanolyan samott tűztérrel rendelkeznek, mint az épített társaik. Egy mobil kemencét elég csak beemelni a kertbe, máris használatba vehető. Ha költözünk, a mobil kemencét magunkkal tudjuk vinni, szintén el tudjuk vinni fesztiválokra, illetve rendezvényekre. Árban ráadásuk sokkal kedvezőbbek az építettnél, miközben a bennük készült ételek íze a samott tűztérnek köszönhetően semmiben sem különbözik.