Kerti díszek, szökőkutak, szobrok és kemencék

Pizzasütő kemencék

kemencelogoBár a pizzát hagyományos, illetve elektromos tűzhelyben is elkészíthetjük, a kemencében sült ételek íze össze sem hasonlítható velük.

Maga a kemence megépíthető a konyha tartozékaként és a kertben is. A konyhai típusok főképp Olaszországban, a pizza őshazájában terjedtek el. Magyarországon a leggyakrabban vendéglőkben találkozhatunk vele.

A kerti pizzasütő kemence előnye, hogy akár saját kezűleg is megépíthető. Az elhelyezéséhez viszont olyan helyet kell keresni, ami szélvédett és elég nagy a kemence kiszolgálásához. A megépítésnél ügyelni kell arra is, hogy a nyílás könnyen hozzáférhető legyen.

Szeretne Ön is egy mobil kemencét a kertjébe? Akkor nézzen körül a Kerti-Áruda webáruházban, ahol számtalan méret és típus közül választhat!

kemencelogo kemence_samott_tuzterrel kemenceguruloslabakon

Ha mi építjük meg a saját kemencénket, akkor ahhoz érdemes előre gyártott tűzteret vásárolni, melyekben akár 6-10 perc alatt is megsülhet az étel. A legtöbb tűztér nemcsak pizza, hanem kenyér és húsok sütésére is alkalmas. Ma már a gyártók ezeknek széles választékát kínálják típus és méret szerint egyaránt.

A felfűtésnél addig kell hagyni égni a fát vagy a szenet, amíg csak a parázs marad belőle. Ez után folyamatosan pótoljuk a tüzelőanyagot az állandó hőmérséklet fenntartása érdekében. A felfűtési idő a fa anyagától, illetve a külső hőmérséklettől függően körülbelül 1-1,5 óra szokott lenni.

A kemence tűzterét csak száraz ruhával, vagy speciális hőálló kefével tisztítsuk. Soha ne mossuk ki, mivel a víz beszivároghat az apró résekbe, ami hosszú távon repedéseket idézhet elő.

banner

Kerti dísz termékajánló
Kemence samott tűztérrel
Kerti díszek
Vízhordó kislány kerti dísz szobor
Kerti díszek
Gyöngykavicsos kültéri virág láda 100cm
Kerti díszek
Kerti kút kedvező árban!
Kerti díszek
Beépített kerti grill
Kerti díszek
Óriás szökőkút akció
Kerti díszek
Eladó nagy szökőkút
Kerti díszek